Vyno mielių maistinė medžiaga yra produktas, būtinas vaisių, vynuogių ir grūdų vyno gamybai namuose. Norint tinkamai vystytis, vyno mielėms, be cukraus šaltinio, reikia ir azoto bei fosforo junginių, kurių mūsų klimato zonos vaisiuose stinga, bei vitaminų, daugiausia iš B grupės, naudojant maistinę medžiagą su vitaminu B1 , gauname tinkamą mielių dauginimąsi, greitą fermentacijos pradžią ir visišką cukraus, esančio vaisiuose ir vyno gamybos metu, susilpnėjimą. Vitaminas B1 skatina mielių augimą ir yra stiprus fermentacijos aktyvatorius, vadinasi, greičiau prasideda. Maistinėse medžiagose esančius junginius mielės visiškai išnaudoja daugindamos ir rūgdamos, todėl neturės įtakos vyno skoniui ir aromatui. 10 g pakuotės užtenka 25 litrams vandens! Maistinį tirpalą rekomenduojama naudoti santykiu 1 g 1,5-2,5 l vandens. Terpė yra labai paprasta naudoti – tačiau nedėkite jos tiesiai į mielių vakciną!
Kaip naudoti:
Naudokite 1 g maistinių medžiagų 1,5–2,5 l misos. Maišelio turinio užtenka 15-25 L vyno. Rekomenduojamas maistinių medžiagų kiekis turi būti dozuojamas trimis lygiomis dalimis: I - prieš sėjant mielėmis, II - po 2-3 fermentacijos dienų, III - maždaug po 10 dienų, kai misos °Blg nukrenta iki 8-12. Terpės dalis ištirpinkite maždaug 100 ml misos, tada supilkite į fermentacijos indą ir išmaišykite.