Švediškas tikslus cukraus matuoklis 25 cm

10.00

Tikslus Oeschle (Oe) cukraus matuoklis. Ilgis 25 cm, pagaminta Švedijoje. Komplekte yra plastikinis dėklas, apsaugantis nuo lūžių.

Cukraus matuoklis yra nepakeičiama priemonė gaminant bet kokį alkoholį namuose. Taip pat žinomas kaip hidrometras, cukraus matuoklis ir ešlemetras, tai itin naudingas stiklinis prietaisas cukraus kiekiui vandeniniuose tirpaluose matuoti.

Cukraus matuoklis turi Eschle skalę , kuri svyruoja nuo -12 iki +120 – tirpalo tankio skalė, nurodyta Eschle vienetais (Oe). Vandeniui 20 ° C temperatūroje jis yra 0,00 Oe, o tankis g / ml pagal formulę Oe / 1000 + 1 = 1 000 g / ml. Cukrus padidina vandens tirpalo tankį, o alkoholis sumažina. Kaip minėta anksčiau, vandens tankis yra 1,00 g / ml, o alkoholio - 0,79 g / ml. Kai nustatymas fermentuojamas, cukraus kiekis, kuris virsta alkoholiu, sumažėja (cukrus yra sunkesnis už vandenį, o alkoholis yra lengvesnis), todėl tirpalo tankis sumažėja ir Oeschle reikšmė, o cukraus matuoklis (hidrometras) nugrimzta giliau į aplinką.

Kaip atlikti matavimus su cukraus matuokliu?

Lengviausia matuoti tiesiai fermentacijos inde arba tinkamo pločio matavimo puodelyje – pakankamai plataus, kad cukraus matuoklis nepriliptų prie sienelių, o tai iškraipytų rezultatą. Prietaisas buvo sukalibruotas 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje, o tikslumui patikrinti išmatuokite tankį švariame vandenyje – indikacija turi būti 0.
 

Kaip gliukometru nustatyti, ar fermentacija visiškai baigta?

 
Jei cukraus skaitiklio rodmuo yra minus 5 ar daugiau (juoda sritis viršuje), tai reiškia, kad fermentacija baigta.

Dėmesio! Cukraus nustatymų atveju nustatymuose likę CO2 burbuliukai gali prilipti prie cukraus matuoklio ir jį „pakelti“ – todėl nustatymai turi būti degazuoti pakartotinai intensyviai maišant, kad iš jo būtų pašalintas anglies dioksidas.

Likutis :
  • 18
Kategorija :
Dalintis: